top of page
Waarom hebben we onze club "Arcadians" genoemd?

 

De naam is afgeleid van de regio Arcadië in het Antieke Griekenland. Het bergachtige landschap en de schaarse bevolking van herders bezorgden het woord Arcadië in de poëzie een bijklank van een idyllische en onbezoedelde wildernis. De bewoners werden geacht te leven in een Gouden Eeuw: dicht bij de natuur, rechtschapen en niet bedorven door de uitwassen van de beschaving. In deze Utopische visie wordt Arcadië geassocieerd met prachtige landschappen en de harmonie van mens en natuur. Het is dan ook allicht geen toeval dat cricket eerst gepeeld werd door Vlaamse herders en wevers die in de 13de eeuw emigreerden naar Surrey en Kent (nu een bezwezen feit!).

 

 

Hierdoor bleef Arcadië een populair onderwerp sinds de Oudheid: de Romeinse dichter Vergilius schreef een aantal gedichten die zich in Ardacië afspelen, een voorbeeld dat gevolgd werd in de Middeleeuwse Europese literatuur (bij voorbeeld in Dante's Divina Commedia). Arcadië werd een symbool van pastorale eenvoud, een idyllische plek of een paradijs. Het idee werd ook gebruikts in de mythologosche thema's tijdens de Renaissance, vooral herinnerd foor het schilderij van Nicholas Poussin (1637-1638) "Et in Arcadia ego" (met ander woorden: "eens was ik gelukkig").

 

Cricket op een "village green" in het Engelse platteland is een echt hedendaags Arcadië: een dag ver van het lawaai en de drukte van de stad, geen stress maar kameraadschap op het sportveld, simpelweg genieten van de sport (wat je leeftijd of ervaring ook is). Arcadians wil deze ware geest van cricket bewaren, onaangetast en open voor iedereen die van deze sport houdt.

Waarom Archadians

bottom of page